Vrijeme izazova

21. ožujak 2020.

Dragi prijatelji,

sada je vrijeme izazova kakvo nismo doživjeli. Naš dosadašnji svijet vidno se poljuljao, ali ono što nas čini kršćanima dobiva novu dimenziju i novu šansu. Mnoge riječi iz evanđelja razumjet ćemo bolje nego ikada, križ i vjera u Uskrsloga bit će naša stvarnost a ono “Što god učiniste jednom od moje najmanje braće….” razumjet ćemo kao najvažniji smjerokaz našeg življenja.


Svake korizme okupljali smo se na našim Korizmenim susretima, zajedno smo slušali naše drage predavače, međusobno razgovarali o mnogim biblijskim i drugim temama, dijelili svoja iskustva i utvrđivali svoju vjeru, otvarali su nam se mnogi Božji horizonti, družili smo se i zajedno radovali. Sve vrijeme imali smo i svoje Biblijske večeri pod vodstvom našeg duhovnika prof. Tamaruta i naša euharistijska slavlja.

Ova korizma je sada drugačija. Nema okupljanja, na sv. misi smo samo u duhu s našim duhovnikom. Korona virus je svugdje oko nas. Korizma je nekako jako stvarna. Ali i Uskrs je nadasve stvaran!

Odlučili smo se zato za drugačije Korizmene susrete 2020. godine. Družit ćemo se na našem face-u i na našoj web stranici kroz poticajna razmišljanja, molitve, meditacije ali i međusobne razgovore tako da tko
želi može poslati na naš e-mail svoja razmišljanja, iskustva, doživljaje ili dojmove o pročitanoj knjizi, glazbi, filmu, o svemu što smatramo vrijednim podijeliti sa drugima. Objavit ćemo ih na našoj web stranici: krscanski-kulturni-centar.hr u novoj rubrici “Vrijeme izazova” a pratite i face
Kršćanskog kulturnog centra.

Naša e-mail adresa: info@krscanski-kulturni-centar.hr

Dok ne budemo ponovno mogli sudjelovati na našem euharistijskom slavlju prof. Tamarut će priređivati razmišljanja o nedjeljnim čitanjima.
Zahvalimo Gospodinu za sve lijepo i dobro u našem životu, pogotovo za sve koje volimo i koji nas vole i za sunce i nebo koje možemo vidjeti i osjetiti. Dakako, razgovarajmo s Isusom, molimo ustrajno za sve one koji su na “prvoj crti”, za sve oboljele, za sve što osjećamo važnim, za našu Crkvu,
našu Domovinu i svijet. Družimo se međusobno, budimo zajedno pa makar i online! Pomozimo jedni drugima i svima koliko možemo u ovim okolnostima.

I nosimo radost, onu radost koja je živa i u nevolji jer mi smo vjernici Uskrsa i svjedoci iskustva “Kako je lijepo moći vjerovati” (naslov knjige Antona Tamaruta)!

Radujemo se novom obliku zajedništva i druženja!

Sve vas volim,
Marija

Komentari su zatvoreni