Večer s dvojicom svetih papa

Kršćanski kulturni centar organizirao je “Večer s dvojicom svetih papa”, sjećanje na život i poruke Ivana XXIII. i Ivana Pavla II. Susret se održao 14.05.2014., u 19,30 sati u Zagrebu, u dvorani Družbe sestara milosrdnica, u Gundulićevoj 10.

U prvom dijelu programa predstavljen je sv. Ivan XXIII. Predsjednica Kršćanskog kulturnog centra, Marija Perčić, iznijela je njegov životopis posebno naglasivši glavne značajke njegovog govora kojim je otvorio II vatikanski sabor. Nakon toga, članice Centra, čitale su poruke, misli, crtice iz života Ivana XXIII., kao i duhovite zgode po kojima je također prepoznatljiv. Na kraju prvog dijela programa svi okupljeni bili su pozvani da se zajednički izmoli molitva sv. Ivanu XXIII., sastavljena u povudu kanonizacije.

U drugom dijelu programa kratkim životopisom predstavljen je sv. Ivan Pavao II. a zatim je uslijedilo čitanje njegovih izabranih misli i poruka koje je uputio hrvatskom narodu i svim građanima u svoja tri pastoralna pohoda Hrvatskoj. Na kraju tog dijela programa zajednički se izmolila molitva sv. Ivanu Pavlu II.

U trećem dijelu programa, duhovnik Kršćanskog kulturnog centra, prof. dr. Anton Tamarut, kratko je izložio važnost i značaj svetih papa za obnovu i život Crkve i nas suvremenih kršćana, kao i njihov pozitivan utjecaj na mnoge događaje i ljude u svijetu neovisno o njihovom opredjeljenju i pripadnosti. Govorio je i o teologiji sv. Ivana Pavla II., o njezinom velikom doprinosu za suvremeni život Crkve te o utjecaju i na njega osobno kao teologa i svećenika. Iznio je također i svoje osobno iskustvo susreta sa sv. Ivanom Pavlom II.

Sestre milosrdnice program su upotpunile slikovnom prezentacijom svetih papa i glazbenom izvedbom.

Marija Perčić

Komentari su zatvoreni