Smijem biti slab

Slika uz najavu zvučne knjige

Kršćanski kulturni centar zajedno sa Zakladom “Čujem, vjerujem, vidim” i Kršćanskom sadašnjošću izdao je zvučnu knjigu prof. dr. Antona Tamaruta “Smijem biti slab”. Tekst čita Dubravko Sidor.

Novoobjavljena zvučna knjiga Antona Tamaruta

Naslovnica zvučne knjige

Iz predgovora

Ova knjiga je prvo izdanje doživjela u jubilarnoj 2000. godini. Riječ je o zbirci tekstova nastalih tijekom višegodišnje pripreme za Veliki jubilej kršćanstva. Ti tekstovi su uglavnom objavljeni u Kvarnerskom vezu, u rubrikama “Duhovna polazišta” i “Teološka razmišljanja”, a neki u Zvonima, u Vjesniku Đakovačke i Srijemske biskupije i u Živoj zajednici.

Premda pojedini tekstovi imaju srodan sadržaj, u knjizi, kako ćete vidjeti, nisu susjedi. Poredani su vremenskim slijedom, nižu se jedan za drugim kao dani, mijenjaju se i razlikuju kao vrijeme: jedni su duži, drugi kraći, jedni lakši i ležerniji, a drugi možda teži i zahtjevniji.

Povezanost među njima, dakle ne treba tražiti u zajedničkoj temi, nego radije u istoj osobi i želji da se različita osobna i vjernička iskustva i razmišljanja iz svagdašnjeg života povjere i podijele s onima koji su vjerom i krštenjem spojeni istim izvorom svjetlosti te u svojim i tuđim slabostima vide povlašteni prostor Božjega djelovanja, priliku da u ljubavi služe jedni drugima. Teologija u ovoj knjizi ponajprije znači motrenje i čitanje Božje djelatne i dobrohotne blizine u svakidašnjim događajima, Božje svjetlo u našim mislima i osjećajima.

Comments are closed