Obiteljsko lice Crkve

Slika uz najavu knjige

Kršćanski kulturni centar zajedno s Kršćanskom sadašnjošću izdao je knjigu prof. dr. Antona Tamaruta “Obiteljsko lice Crkve”.

Predstavljanje knjige biti će u ponedjeljak 27. siječnja 2014. u 19.30 sati
u Dvorani Ženske opće gimnazije Družbe sestara milosrdnica, Gundulićeva 10, Zagreb.

Knjigu će predstaviti prof. dr. sc. Stjepan Baloban i prof. dr. sc. Ivan Bodrožić.

Nova knjiga Antona Tamaruta

Naslovnica knjige

Izvodi iz recenzija knjige:

Tamarut je sposoban iznijeti kritiku, a da ne kritizira kritizerski, sposoban je iznijeti svoje mišljenje ne vrijeđajući druge, ali i čvrsto stati iza svoga stava kad je uvjeren da on izražava evanđeosku istinu. Pred Božjom istinom nije kolebljiv niti prilagodljiv, nego je uvjeren u njezinu snagu, svjestan da dobrobit Crkve ovisi o tome da je prepozna i da je usvoji, a ne da od nje bježi. Stoga dok ovo djelo s jedne strane odiše teološkom mirnoćom, s druge strane pokazuje i mirnu odlučnost stava i uvjerenja prema stvarnosti Crkve u suvremenom svijetu.

Prof. dr. sc. Ivan Bodrožić

 

Knjiga Antona Tamaruta predstavlja golem doprinos ekleziologiji na hrvatskom govornom području. Njegovu bismo ekleziologiju možda mogli nazvati »duhovnom ekleziologijom«. Radi se o ekleziologiji u kojoj se Crkva poima kao božansko-ljudska zbilja koja nas iznutra mijenja, preobrazuje naš duh i cijelo naše biće, pretvara nas u »eklezijalne osobe« (Origen), a našu duhovnost u eklezijalnu duhovnost. Ova vrijedna knjiga zapravo nas poziva na obraćenje, na obraćenje prema Kristu, ali i na obraćenje prema Crkvi, kao Kristovu Tijelu. Tamarutova eklezio­loška razmatranja zasigurno će koristiti svim vjernicima, ali i onima kojima je Crkva strana ili odbojna. Vjerujemo da će ovom knjigom i jednima i drugima zasjati obiteljsko lice Crkve

Prof. dr. sc. Ivica Raguž

Comments are closed