Razlozi za radost i nadu

Slika uz tekst

Kratki izvještaj s događanja

Kršćanski kulturni centar i Kršćanska sadašnjost, kao suizdavači, predstavili su u Zagrebu, 17. svibnja 2011. u prepunoj dvorani Ženske opće gimnazije Sestara milosrdnica najnoviju knjigu prof.dr. Antona Tamaruta Razlozi za radost i nadu.

Prof. dr. Anton Tamarut je redoviti profesor dogmatske teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu a knjiga je izašla u povodu 25. godišnjice njegovog svećeništva. On je ujedno i duhovnik i jedan od osnivača Kršćanskog kulturnog centra.

O knjizi su govorili Marija Perčić, predsjednica Kršćanskog kulturnog centra i mr. Stjepan Brebrić, glavni urednik Kršćanske sadašnjosti.

Marija Perčić je govorila o sadržaju knjige koja donosi promišljanja i razgovore različitih sugovornika sa svećenikom i teologom Antonom Tamarutom o trenutnim društvenom i duhovnom ozračju, o djelovanju vjernika laika u suvremenom društvu, o ulozi žene u Crkvi, o proročkoj, svećeničkoj i kraljevskoj dimenziji obiteljskog života, o teškoćama i radostima svećeničkog i redovničkog poziva, o smrti i nadi, o slobodnom vremenu i odmoru, o praštanju, žrtvi i odricanju, o križu i uskrsnuću, o euharistiji i životnoj teologiji.

Tamarut promišlja i razgovara vjernički duboko proživljeno, teološki utemeljeno, pouzdano i realno. Njegova je teologija životna i razgovorna. Ona je i poetična. Iz nje se može učiti teološki promišljati, ali i moliti.

Stjepan Brebrić se pozvao na riječi pape Benedikta XVI. o važnosti krčenja puta od dogme do navještaja te ih primjenio na Tamaruta koji je kao profesor dogmatike našao put do navještaja upravo radosnim izričajem.

Tamarut je na kraju svima zahvalio istaknuvši kako radost vidi u kršćanskom zajedništvu koje pak daje nadu u život i budućnost.

Ugođaju večeri pridonijeli su mladi pjevači svojim izvedbama: klapa studenata KBF-a “Slavić” te duet Katarine Portada i Danijela Stankovića uz klavirsku pratnju s. Ivane Kučak. Iva Deković, studentica KBF-a te Buga Župarić i Barbara Malkoč, studentice i članice KKC pročitale su nekoliko zanimljivih dijelova iz knjige. Program je šarmantno vodio bračni par Renata i Krešo Planinić, također članovi KKC.

Komentari su zatvoreni